שתהליך השיפוץ של גיר לרכב דורש עבודה אינטנסיבית. חייבים לפרק את הגיר באמצעים מכניים לחפש בעיות ולהחליף את החלקים אשר גורמים לו לא לתפקד כראוי. דרך תהליך זה, החלקים הגורמים לכישלון המכאני נמצאים ומוחלפים בסופו של דבר, כאלטרנטיבה להתקנת גיר חדש.
מאמר שכדאי לקרוא לפני שיפוץ הגיר הרכב – 10 בעיות שכיחות לפני שיפוץ הגיר
באופן כללי, ישנם שלושה היבטים שונים שיש לבדוק לפני כל שיפוץ גיר לרכב. הראשונה היא כנראה הדרך הקלה, ובהחלט הזולה ביותר: החלפת נוזל ההילוכים. נוזל מועט מדי או מלוכלך, הוא הגורם לבעיות רבות ברכב, אשר יכולות גם לגרום לירידת צריכת הדלק של הרכב. במקרים מסוימים, המכונית לא תוכל להחליף הילוך ולהישאר תקועה בניוטרל. תיקון זה לא עולה הרבה.
לאחר מכן, המכונאי בודק את מערכת המחשב של הרכב השולט בהתחלפות האוטומטית של ההילוכים (עבור אוטומציה). הילוכים מחליקים יכולים להיגרם על ידי המחשב אם הוא לא קורא את הסל"ד כראוי. ניתן להחליף חיישנים בקלות מבלי לפרק את הגיר, וזה התיקון השני, הקל והזול שיכול לפתור את הבעיה.
לאחר מספר בדיקות אבחון הכוללות מבחן נהיגה לרכב ובדיקה מקיפה, הטכנאי יסיר את תמסורת הרכב ויפרק אותה. כל חלק נבדק, מנוקה ומוחלף במידת הצורך (במיוחד אם הוא מיושן). חלקים כגון חותמות אטמים מוחלפים בכל מקרה. מערכת החשמל נבדקת ומבוצעים כל התיקונים הנדרשים. אם הבעיה נמצאת באחד מהרכיבים "הקשים" שדורשת תשומת לב, היא מוחלפת במנוע. אחרי עוד נסיעת מבחן לוודא שהכל עובד כמו שצריך, המכונית מוחזרת לבעליה.
בשל מורכבותם, בחירת מכונאי שיתמודד עם הגיר שלך יכול לעשות את ההבדל בין תיקון לטווח ארוך לבין תיקון באיכות מפוקפקת. כמו בכל אחזקת רכב, עדיף לקבל הצעת מחיר ממרכז שירות מוסמך לפני ביצוע הנחות. למעשה, ההחלטה צריכה להיות מבוססת על איכות וערך. לעשות קצת מחקר הן באינטרנט והן ברמה המקומית למצוא מרכז טוב עם מוניטין מוצק. השירות הזול הוא לא תמיד האפשרות הטובה ביותר כי ישנם מוסכים שמציעים מחירים נמוכים במיוחד כדי לקבל אותך כלקוח שלהם כדי שיוכלו להוסיף עמלות נסתרות או נוספות על המחיר הסופי !!